Article publicat al el9nou.cat el 29 de maig de 2015. Article original AQUÍ.
La Garriga està a punt de rebre per part de la Generalitat de Catalunya el reconeixement més esperat: la declaració oficial de la festa de Corpus com a Element Festiu patrimonial d’Interès Nacional.
La confirmació definitiva arribarà d’aquí a pocs dies a aquesta població, que des de fa 200 anys celebra el Corpus. Només queda passar pel Consell Executiu i s’haurà fet realitat el somni que es va començar a gestar cap a meitat dels noranta amb la junta que presidia Teresa Viñallonga i que la nova junta que presideix Enric Marata entoma de bon grat.Aquest divendres, només uns dies abans de la celebració que el diumenge 7 de juny encatifarà els carrers més cèntrics de la població, es farà un acte al Patronat en què es presentaran les músiques del Corpus Imaginari que l’any passat va compondre el jove músic garriguenc Marçal Ramon, es presentarà també el cap-gros Clavellot com a element distintiu de la festa i es comunicarà oficialment la decisió del Departament de Cultura de la Generalitat de declarar Corpus com a Element Festiu patrimonial d’Interès Nacional. A Catalunya, en la diada de Corpus, ja hi ha altres reconeixements similars als que ara s’afegirà la Garriga: la Patum de Berga, les enramades d’Arbúcies i les enramades de Sallent.

La declaració d’interès nacional suposa una especial protecció i promoció per part de la Generalitat del Patrimoni Festiu de Catalunya. En un decret de 2006 es diu que les festes i elements festius d’interès nacional podran utilitzar un logotip específic per a tots els actes de comunicació i que rebran suport especial de la direcció general de Cultura Popular en la difusió a través del web i xarxes socials.
També es diu que aquestes celebracions es podran acollir a la línia de subvencions per a activitats de cultura popular relacionades amb festes o elements festius declarats d’interès nacional. Corpus ja ho és.

Podeu veure l’àlbum de fotos que ens va fer en Ramon Ferrandis per al diari el Nou9 AQUÍ.

Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *