PRESENTACIÓ

Intimitat. Aquesta és la paraula. El duet Criatures us volem acompanyar a viatjar al món de la senzillesa, la naturalitat i la delicadesa. El so transformat de la gralla i de l’acordió diatònic ens transporta a un món imaginari on tot gira al voltant de la música d’arrel. La música que ve de la terra la reinterpretem amb la calidesa, la humilitat i la bellesa amb què ens ha arribat perquè cada acord que proposem també és fruit d’una doble amistat: la que hi ha entre els dos músics i la que ambdós mantenim amb el nostre país. Les melodies que brollen dels nostres instruments ens converteixen en dues criatures que, amb la tendresa i la innocència que ens encomana, juguem a buscar un so cambrístic a les sonoritats mediterrànies tan característiques de la nostra terra.

 

HISTÒRIA

Criatures és un duet que s’ha anat coent a poc a poc, concretament des que els dos músics ens vam conèixer, el 2010, quan vam entrar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Només era una qüestió de temps que aparegués l’excusa perfecta per posar els ingredients i encendre el foc. I això va ser el 2013 a la Taverna del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). A partir d’aquí només calia salpebrar-ho i no deixar de remenar. A partir del 2015, i al cap d’uns quants concerts, el projecte va anar agafant un rumb molt clar: apropar la música d’arrel a un estadi més aviat cambrístic.

Amb un producte ja consolidat, el 2016 vam decidir presentar-nos al concurs Sons de la Mediterrània, i el jurat ens va atorgar el primer premi.

Durant aquests anys de recorregut hem viatjat per tot el país, pujant a escenaris d’arreu, tocant a teatres, sales de concert, bars musicals, fires… fent-nos un nom dins el panorama de la música d’arrel. Fins i tot hem tingut temps per fer dues gires per Galícia i per actuar en directe a diferents programes de ràdios i televisions.

Criatures no deixem de créixer i reinventar-nos constantment. Amb un record dels nostres orígens, anem treient idees i productes en constant evolució, fent música pròxima però agosarada, tractada amb delicadesa i sensibilitat.

 

MEMBRES

  • Ivó Jordà, gralla
  • Marçal Ramon, diatònic

 

YOUTUBE

BALL DE L’ÀLIGA DE LA PATUM

CRIATURES AL PROGRAMA “TRIA 33”

DISCOGRAFIA

Maqueta (Autoeditat, 2016)

Taumàtrop (Picap, 2017)

XARXES

FACEBOOK

TWITTER

SOUND

 

 

CONTACTE

CORREU: criatures@criaturesmusica.cat

 

DOCUMENTS

Dossier de Criatures