PRESENTACIÓ

La Companyia Imaginària d’Arrel és un conjunt de joves estudiants i graduats de diferents disciplines artístiques com la música, la dansa, el teatre i l’audiovisual que pretén oferir diversos espectacles al voltant de la música d’arrel catalana. La companyia pretén fer el meridatge entre els instruments tradicionals del nostre país (acordió diatònic, gralla, tenora, fiscorn…) amb altres instruments més relacionats amb la música moderna, així com mesclar la cultura popular amb la dansa contemporània i el teatre.

Per altra banda, la Companyia Imaginària d’Arrel volem treballar amb el desenvolupament i la transformació (potser també modernització) de la música tradicional del nostre país. Així doncs, sense perdre els orígens ni les arrels, volem jugar i buscar tres peus al gat als rítmes que la música tradicional catalana té establerts incorporant-hi nous patrons i estils que puguin enriquir el nostre producte.

Així doncs, amb els nostres espectacles volem ajudar a la gent a obrir el camp de visió respecte la música d’arrel del nostre país donant a entendre que és una música viva, totalment adaptada als nostres temps i amb un futur molt prometedor.

La companyia ha produït el seu primer espectacle, Corpus imaginari (2014), enregistrant el seu disc corresponent Corpus Imaginari; col·labora amb la producció Esvorell popular (2015); i està creant el seu segon espectacle juntament amb “la Bicicleta plegable”: Eròtic-Giust (2016).

 

CORPUS IMAGINARI (2014)

Una festa tradicional ha d’esdevenir com una mena d’indret on hi hagi una gran comunió entre tota la gent d’un poble. És l’associació, durant uns instants, de persones d’orígens i estaments molt diversos. Tothom passa a ser el protagonista perquè sense aquest plural immens no seria una festa de veritat. Cada persona i cada moment té el seu instant de lluïment, la seva engruna de protagonisme. Però què és una festa tradicional sense música pròpia? Què és una festa tradicional sense un seguit de melodies característiques que la identifiquin i diferenciin d’altres pobles o d’altres moments? Queda clar que una festa com el Corpus de la Garriga ha de tenir una banda sonora, un so que, com les olors de clavells i ginesta, identifiquin la festa i l’arrelin encara més en l’ànima col·lectiva. Així, la música podrà fer que tothom relacioni una tonada, o un seguit de tonades, al Corpus de la Garriga. I és justament aquest detall que li falta a la festa garriguenca. Li falta el punt d’identitat, li falta el moment en què la gent pugui entonar el mateix cant sabent que el que canta està estretament relacionat amb l’activitat que està fent, encatifar els carrers de la Garriga.

Corpus imaginari és un espectacle on s’hi barregen diverses disciplines com la música tradicional i d’autor, la dansa, la cultura popular i el teatre, inspirat en la festa del Corpus de la Garriga (Vallès Oriental).

 • Marçal Ramon, acordió diatònic
 • Mireia Vila, violí
 • Ivó Jordà, gralla
 • Magí Canyellas, tenora
 • Martí Ibáñez, trompeta
 • Josep Contreras, saxo tenor
 • Marcel Puig, fiscorn
 • Iu Boixader, contrabaix
 • Mickey de los Reyes, bateria

Col·laboradors:

 • Ballarins: Joana i Magí Serra
 • Rapsodes: Joan Garriga i Carles Belda
 • Esbart dansaire de Granollers
 • Agrupació sardanista de la Garriga
 • Geganters de Badalona i la Garriga

 

ESVORELL POPULAR (2015)

Work in progress: Octubre 2015

Preestrena: Juny 2016

Estrena: Agost 2016

Com seria un Hereu Riera amb 4 creus? Com és pot fer un ball de cintes amb dos balladors? On està el nexe entre la dansa popular catalana i el flamenc? Quin pot ser l’Aurresku Català? Quan parlem de cultura popular de que parlem exactament? Identitat, llar, casa … Volem ballar avui amb i per tothom, una dansa contemporània però també popular, per mirar al futur però també per sentir les arrels que aferren l’home a la terra. Innovar vol dir conèixer molt bé el que està escrit per reescriure-ho de la teva humil manera, amb l’objectiu de sentir i compartir l’amor i goig pel que un fa.

Músics: Mireia Vila (violí), Magí Canyelles (tenora) i Marçal Ramon (acordió diatònic)

Ballarins: Montse Selma, Joana i Magí Serra

Més informació a la seva pàgina corresponent d’aquest web.

 

ERÒTIC-GIUST (2016)

Estrena: Tardor 2016

L’Eròtic-Giust és un espectacle musicat que engloba arts escèniques, poesia i prosa. Seguint el fil que ens deixa un recurs tan antic com l’erotisme en l’art, explora la composició musical i escènica a partir de dos conceptes: la lletra explícita dels seus versos i l’estructura rítmica tradicional de les seves cançons, el giusto-sil·làbic, present a tota la Mediterrània i en el qual es fonamenta el teixit rítmic de moltes melodies tradicionals.

Actors: Sara Schkot i Jaume Clapés

Músics: Miguel Gómez (veu), Quim Boix (flabiol i tamborí), Magalí Sala (violí), Ivó Jordà (gralla), Marçal Ramon (acordió diatònic), Marcel Puig (fiscorn), iu Boixader (contrabaix) i Pere Olivé (percussions)

Més informació a la seva pàgina corresponent d’aquest web.